Bijdragen aan Rosette Meijers-Meijers

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Rosette Meijers-Meijers

Rosette Meijers-Meijers

Baarn, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 52 jaar

Verhalen

Over Rosette Meijers-Meijers

Rosette Meijers was een dochter van Abraham Meijers en Elisabeth de Vries. Zij trouwde in Amsterdam op 22 November 1917 met André Meijers uit Semarang, zoon van Andries Meijers en Eva van Ronkel.
Genlias.

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Hattem. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Herineringen en gegevens

Als kind heb ik Andre Meijers en Rosetta Meijers goed gekend [voor zover je dat als toenmalig kind kunt en mag zeggen]. Ze woonden een tijd bij ons, toen hun huis gebouwd werd. Wat ik mij van hen herinner is dat het innemende en vriendelijke mensen waren.

Hij maakte op mij de indruk van wat je vandaag zou zeggen: een man van de wereld ; hij droeg af en toe een soort pofbroek en dat vond ik heel bijzonder, zij was een vriendelijk maar een wat zenuwachtig type. Achteraf vraag ik me af of zij niet meer ongerust was over alle ontwikkelingen en hij misschien wat argelozer. Ik mocht toen ze hun huis aan de Polweg 4 hadden betrokken met regelmaat keuken r…

Lees meer

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend