Bijdragen aan Sara Dina Nieweg-van Witsen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Sara Dina Nieweg-van Witsen

Sara Dina Nieweg-van Witsen

Woerden, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 49 jaar

Foto’s

Verhalen

Gezin Herman Nieweg

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 8280) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

In Memoriam I

Herman Nieweg is de zoon uit het huwelijk van ambtenaar Marcus Nieweg en Betje de Vries. Hij wordt in Amsterdam geboren. Naast Herman krijgt het echtpaar nog vier kinderen: Carel (*1894), overleden op vijftienjarige leeftijd, Louis (*1896), gestorven als baby, Reinetta (*1898) en Louis (*1905). Alleen Reinetta en Louis overleven de oorlog. Zij sterven respectievelijk in 1991 en 1997.

De vader van …

Lees meer

In Memoriam II

Foto- en filmtechniek is een hobby van Herman. In 1927 krijgt hij het verzoek van leden van de personeelsvereniging van het Apeldoornsche Bosch ‘Nieuw Leven’ om, als blijvende herinnering aan een eindexamenfeest, een groepsfoto te maken van alle geslaagde examenkandidaten. Deze foto wordt gemaakt in het ‘fraaie plantsoen’ voor het hoofdgebouw. Het jaar erop viert de personeelsvereniging zijn vijfj…

Lees meer

Het transport van 2 februari 1943 van Apeldoornsche Bosch naar Westerbork

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van slachtoffers van de Sjoa van wie op grond van een aantekening op hun kaart in de Joodse Raad Cartotheek of andere omstandigheden is komen vast te staan dat ze op 2 februari 1943 van Apeldoorn naar Westerbork zijn gebracht.

Op 22 januari 1943 waren 1.080 p…

Lees meer

Adres & bewoners

Adres in november 1933 – april 1943

Kartonweg 22, Apeldoorn

Bezoek adrespagina

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend