Bijdragen aan Gonda Cohen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Gonda Cohen

Gonda Cohen

Opsterland, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 68 jaar

Beroep: Huishoudster

Verhalen

Over Gonda Cohen

Deze persoon was alleenstaand of van deze persoon is geen gezinsverband bekend of kon niet worden gereconstrueerd.


Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Emmen. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Gouda Cohen

Zou het kunnen, dat deze Gonda Cohen eigenlijk Gouda Cohen heet? Ik heb haar geboorteakte ooit gezien en haar naam toen als Gouda geschreven. Ook in Genlias staat ze zo. In geschreven tekst lijken Gouda en Gonda natuurlijk erg op elkaar.
Hoe het ook zij: Gouda/Gonda is een dochter van David Cohen en Saartje Godschalk. Haar voornaam komt waarschijnlijk van haar (en mijn) verre voormoeder Golde Dav…

Lees meer

Voornaam

Waarschijnlijk staat ze inderdaad ten onrechte vermeld als Gonda in In Memoriam en bij de Oorlogsgravenstichting, en daardoor ook bij ons. Naast de door jou genoemde bronnen staat ze ook op het gedenkteken in Emmen vermeld als Gouda en komt ze ook zo voor op de registratielijst van joden in Emmen. Ik heb Gonda veranderd in Gouda.

Lees meer

Gouda Cohen

Serge, dank je wel.

Lees meer

Verzekeringspolis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Adres & bewoners