Bijdragen aan Paul Romann

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Paul Romann

Paul Romann

Essen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 31 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Paul Romann

Met een gedenkteken in Winterswijk worden de joodse slachtoffers uit die gemeente herdacht. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Paul Romann

Zoon van Selma Romann-Hony en Gottfried Romann

In Westerbork 25 november 1943
Transport Westerbork-Auschwitz 25 januari 1944
Het betreft transport 84, bestaande uit 948 mensen, van wie 168 kinderen. Dertig mensen overleefden de oorlog. De trein telde 26 wagons.

De burgemeester van Winterswijk verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Selma Romann-Hony en Paul Romann, beiden zonder be…

Lees meer

Ontsnapping

Paul Romann ontsnapte op 25 november 1943 uit kamp Westerbork, samen met de 14-jarige Otto Kann uit Dordrecht. Vijf dagen later werd hij in Amsterdam weer opgepakt en terug naar Westerbork gebracht. Otto Kann wist uit handen van de Duitsers te blijven en overleefde de oorlog.

Bron: NIOD 250i, inventarisnummer 961.

Lees meer

Gezin Selma Romann-Hony

De burgemeester van Winterswijk verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Selma Romann-Hony en Paul Romann, beiden zonder beroep en zonder nationaliteit, wonende in de Spoorstraat 28 te Winterswijk. Zij hadden zonder de daartoe vereiste vergunning hun woonplaats verlaten. Met deze omschrijving werden joden aangeduid die waren ondergedoken.
Signalement van Selma Romann-Hony: 'Lang ong. 1.…

Lees meer

Informatie over de onderduikperiode in Korenburgerveen

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend