Bijdragen aan Lina Sara Fuldauer

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Lina Sara Fuldauer

Lina Sara Fuldauer

Aalten, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 15 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Lina Fuldauer

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Aalten. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Lina uit Aalten?

Staat op deze foto inderdaad Lina Fuldauer uit Aalten? Ze was in 1940, toen de foto genomen werd, 12 of 13 jaar. Haar volle nicht Lina Fuldauer uit Doetinchem was toen 19 of 20; het lijkt me waarschijnlijker dat die op de foto staat.

Lees meer

Familie Philips

Ik zie op de foto mijn moeder Paulina Philips en Elizar, Johanna Philips en Wolfgang Maas er op staan.

info van René Dupont

Lees meer

Gezin Robert Fuldauer

Robert Fuldauer was getrouwd met Rozetta van Gelder. Het echtpaar had twee dochters en een zoon: Lina Sara, Sara en Meijer David. Robert Fuldauer was een broer van Sally Fuldauer.
P. Lurvink, De joodse gemeente in Aalten. Een geschiedenis 1630-1945 (Zutphen 1991) 189

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 12160) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nod…

Lees meer

Familie Fuldauer-van Gelder

Voor meer informatie over de familie Fuldauer-van Gelder, zie het boekje: Ook zij waren Aaltenaren…: Een tocht langs Stolpersteine en het verdwenen Joodse leven in Aalten, een gezamenlijke uitgave van het Nationaal Onderduikmuseum Aalten en de Stichting Vrienden van de Aaltense Synagoge, pagina 30.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend