Bijdragen aan Lion van Stratum

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Lion van Stratum

Lion van Stratum

Amsterdam, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 32 jaar

Beroep: Vertegenwoordiger

Foto’s

Verhalen

Het lot van Lion van Stratum en zijn vrouw Eva Cohen.

Lion van Stratum, de zoon van Andries van Stratum en Marianne Vos, die in Amsterdam op 23 September 1912 was geboren, was vertegenwoordiger en ook diamantbewerker. Hij woonde met zijn ouders in Antwerpen en Amsterdam maar vanaf 1930 zelfstandig in de Pieter Pauwstraat 10 in Amsterdam. In 1936 verbleef hij weer kort in Antwerpen echter vanaf 26 Januari 1937 was zijn domicilie weer Amsterdam.

Lion w…

Lees meer

Over Lion van Stratum

Van deze persoon is ook een JOKOS-dossier (nummer 55431) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.


Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Markelo. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Schokkende foto's namenlijst goudhandelaren

Twee bladzijden van een lijst van joodse goudhandelaren d.d. 15 januari 1942, illegaal uit het Hoofdbureau van Politie meegenomen door rechercheur Willem Klarenbeek en op diens verzoek gefotografeerd door Bart de Kok.

Hieruit blijkt dat NSB-fotograaf Bart de Kok foto's heeft gemaakt van illegaal meegenomen stukken uit het hoofdbureau van politie in Amsterdam.
Ik heb deze foto's gevonden via een ar…

Lees meer

De "Ausnahme-Bescheinigung 170"

De Ausnahme-Bescheinigung, de allerlaatste vrijstellingen van deportatie.

In de zomer van 1943 was reeds een zeer groot deel van de Nederlandse joden gedeporteerd. Dit betekende dat het bestaansrecht van de Joodsche Raad voor een evenredig deel was aangetast en dat veel Joodsche Raadfuncties en de daaraan verbonden Sperres werden opgeheven. De laatste groep van 170 Joodsche Raadmedewerkers kwam te…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend