Bijdragen aan Abram Szanowski

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Abram Szanowski

Abram Szanowski

Lodz, – Mauthausen,

Bereikte de leeftijd van 34 jaar

Beroep: Kleermaker

Foto’s

Verhalen

Onderduikfamilie gevonden via 'Aanspraak'

23-03-2011

Een Nederlandse dame (70) die als meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat bij een Amsterdams gezin, heeft haar 'broers' uit die periode weer teruggevonden dankzij een oproep in ons blad 'Aanspraak'.

De Afdeling Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen (voorheen PUR) in de SVB-Vestiging Leiden maakt dit blad vier keer per jaar voor haar 33.000 klanten. Onderdeel van het…

Lees meer

Gezin Abram Szanowski

Voor een biografische aantekening zie: H.E. Dominicus, Mauthausen. Een gedenkboek (2e herziene en uitgebreide druk; Amsterdam 1999) 155.

Volgens een lijst met winkels van joodse eigenaren, opgesteld door de Amsterdamse politie in 1940, had dit gezin een kleermakerij, adres: Eerste van Swindenstraat 3 te Amsterdam.
Gegevens afkomstig uit het politiearchief berustend bij het Stadsarchief Amsterdam

Lees meer

Abram Szanowski

Abram werd geboren in het Poolse Łódź als een van de zes kinderen van Joel Szanowski en Fradli Wolkowicz. De ouders dreven een kruidenierszaak totdat zij aan het einde van de Eerste Wereldoorlog beiden overleden aan de Spaanse griep. Dochter Mina nam de zorg voor de kinderen op zich naast het werk in haar eigen schoonheidssalon. Begin 1926 vertrok broer Jacob vanuit Łódź naar Amsterdam, A…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend