Bijdragen aan Hartog Spijer

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Hartog Spijer

Hartog Spijer

Amsterdam, – Ermelo,

Bereikte de leeftijd van 59 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Hartog Spijer

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Vierhouten. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Oom Henry

Hartog 'Oom Henry' Speijer verbleef in 1944 in het 'Pas Op-' onderduikerskamp in de bossen bij Vierhouten. Hij zou op 30 oktober in het ziekenhuis van Ermelo worden geopereerd aan een maagzweer. Maar in de avond van 29 oktober werd het kamp ontdekt. Oom Henry behoorde tot de acht joden die werden gepakt en opgesloten in de kelder van de 'Paaschheuvel' in Vierhouten. Op 31 oktober werd hij samen me…

Lees meer

Gezin Hartog Spijer

Hartog Spijer (roepnaam Henri) was een zoon van Willem Speijer en Elisabeth de Jong. Hij studeerde rechten en hij behaalde zijn titel als meester in de rechten. In Amsterdam werkte hij als ambtenaar op de gemeentesecretarie. Hij bleef werken in de ambtenarij en hij werd Secretaris van de Arbeidsbeurs. Hij was getrouwd en het echtpaar had twee kinderen.

Hartog Spijer zat met vrouw en één kind ond…

Lees meer

Elleke en Herbert Spijer - Onderduik / Hiding Place in Santpoort.

Elleke en Herbert Spijer kwamen in 1940 in onderduik in Santpoort bij het gezin van Derk Johan Wansink.

De twee joodse kinderen kregen valse identiteitspapieren en waren verborgen op zolder. In december 1944 moest het gezin Wansink hun huis verlaten op last van de Duitsers. Zie bijgaand verhaal.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend