Bijdragen aan Salomon Abraham van Straten

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Salomon Abraham van Straten

Salomon Abraham van Straten

Asperen, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 45 jaar

Beroep: Magazijnchef

Foto’s

Verhalen

Over Salomon Abraham van Straten

Salomon Abraham van Straten was een zoon van Salomon van Straten en Annaatje van Gelder. Hij trouwde in Amsterdam op 4 September 1924 met Anna Parijs.
Stadsarchief Amsterdam, archiefkaarten Salomon van Straten en Salomon Abraham van Straten.

Salomon Abraham van Straten was sinds 17 mei 1915 werkzaam bij de textielfabriek Hollandia-Kattenburg in Amsterdam. Op woensdag 11 november 1942, omstreeks 1…

Lees meer

Arenddiena Beintema

Huwelijk tussen Salomon Abraham van Straten en Arenddiena Beintema, (dochter van Romkje Zijlstra en Gerlof Beinteman) Arenddiena is geboren, Circa 1903 te Oostdongeradeel, Dongeradeel, Friesland, The Netherlands vond plaats op 16-02-1927 te Watergraafsmeer

Lees meer

Foutje: Arenddiena trouwde zijn broer!!

Arenddiena Beintema, geboren 30 apr 1902, trouwde op 16 feb 1927 met Salomon's 4 jaar oudere broer Abraham die in Asperen geboren was op 31 mei 1894, niet met Salomon.

Lees meer

Gezin Salomon Abraham van Straten

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 8916) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 11641 / 19222).

Van deze persoon of dit gezin is nog…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie