Bijdragen aan Leendert Goudsmit

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Leendert Goudsmit

Leendert Goudsmit

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 20 jaar

Beroep: Kleermaker

Foto’s

Verhalen

Over Leendert Goudsmit

Leendert Goudsmit was getrouwd. Het echtpaar had een kind. Het gezin woonde in Amsterdam. Leendert Goudsmit was kleermaker. Hij verrichtte illegaal werk voor de Communistische Partij Nederland (CPN), onder meer het verspreiden van het illegale blad De Waarheid. In april 1942 is Leendert Goudsmit in Amsterdam opgepakt.
NIOD, Erelijst Verzet en Koopvaardij, database vervaardigd door dhr J.W. de Leeu…

Lees meer

Gezin David Goudsmit

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 35146) aanwezig…

Lees meer

Leendert Goudsmit op de Erelijst van de CPN

Leendert Goudsmit komt voor op de erelijst van de CPN. Deze werd na de oorlog samengesteld voor een gedenkboek. Helaas is dat boek er nooit gekomen, maar de documenten op basis waarvan hij op de lijst is terechtgekomen bevinden zich in het archief van de CPN op het IISG (inventarisnummer 131.7). Zie: https://access.iisg.amsterdam/universalviewer/#?manifest=https://hdl.handle.net/10622/ARCH00347.13…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend