Bijdragen aan Rosette Susanna Manus

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Rosette Susanna Manus

Rosette Susanna Manus

Amsterdam, – Bernburg,

Bereikte de leeftijd van 60 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Rosette Susanna Manus

Over Rosa Manus is meer informatie te vinden in het Biografisch Woordenboek van het Socialisme en de Arbeidersbeweging in Nederland.
Het archief van Rosa Manus bevindt zich in het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging (IIAV) te Amsterdam.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Correctie overlijdensdatum

Myriam Everard argumenteert dat Rosa Manus in maart 1942 in Bernburg werd vermoord als onderdeel van de Aktion 14f13.
Myriam Everard, 'Moord op Rosa Manus opgehelderd', Historisch Nieuwsblad, oktober 2015, p. 50-57.

Lees meer

Overlijdensdatum Rosette (Rosa) Susanna Manus

Het Joods Monument is gehouden aan de officiële overlijdensdatum zoals na de oorlog vastgesteld door het Ministerie van Justitie. In 1947 is door het Nederlands Rode Kruis een overlijdensakte uitgegeven waarop als datum van overlijden voor Rosette Susanna Manus 28 april 1943 te Ravensbrück genoemd wordt. Een jaar later is dit bevestigd door een Nederlandse rechtbank.

Op basis van extern diepgaand …

Lees meer

Rosette Susanna Manus

Rosette Susanna Manus was de tweede van zeven kinderen in een gegoed liberaal Joods gezin. Rosa ging naar de MMS in Amsterdam en daarna naar een kostschool in Zwitserland. Zij wilde graag gaan werken, had plannen voor een modewinkel, maar haar vader verbood het haar. Een meisje uit hun kringen ging niet werken voor de kost. Liefdadigheidswerk, wat wel voor meisjes uit haar kringen was toegestaan, …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie