Bijdragen aan Abraham Bruinvels

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Abraham Bruinvels

Abraham Bruinvels

Amsterdam, – Mauthausen,

Bereikte de leeftijd van 27 jaar

Beroep: Mattenvlechter

Verhalen

Berg Stichting

De Berg-stichting is in 1909 opgericht als opvanghuis voor joodse kinderen uit noodlijdende gezinnen en voogdij kinderen. In 1940 waren 106 jongens en meisjes tussen 4 en 21 jaar ondergebracht bij de Berg-stichting. De niet joodse directeur Reitsema heeft zijn pupillen en personeel zo veel mogelijk trachten te beschermen. Door middel van onderduik of niet-joodverklaringen hebben zo‘n 70 inwonenden…

Lees meer

Razzia Amsterdam, Buchenwald, Mauthausen

Abraham was een van de mannen die bij de razzia in Amsterdam op 23 februari 1941 werden opgepakt. Op 28 februari 1941 kwam hij aan in Buchenwald (gevangenenr 3235), vanwaar hij op 22 mei 1941 op transport werd gesteld naar Mauthausen.

Lees meer

Slachtoffers februari-razzia's vergast in Slot Hartheim

Op 22 en 23 februari 1941 vonden er razzia’s plaats in Amsterdam waarbij 389 joodse mannen werden opgepakt en gedeporteerd. Slechts twee van hen hebben het overleefd. Uit recent onderzoek is gebleken dat meer dan 100 mannen in Slot Hartheim zijn vergast, terwijl als officiële plaats van overlijden Mauthausen werd vastgelegd.

Het Stadsarchief Amsterdam opende in februari 2021 de tentoonstelling De …

Lees meer

Abraham Bruinvels

Abraham Bruinvels was het vijfde kind uit het grote gezin van Barend Bruinvels en Lena IJzerkoper, die in totaal tien kinderen kregen. Twee van Abrahams broertjes overleden kort na hun geboorte.

Abraham volgde bijzonder lager onderwijs, een schoolvorm bedoeld voor kinderen met ‘ziels- of lichaamsgebreken’. Abraham ging aan het werk als mattenvlechter in een ‘inrichting voor onvolwassenen’ ‒ een…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend