Bijdragen aan Alfred Lifmann

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Alfred Lifmann

Alfred Lifmann

Kamen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 49 jaar

Beroep: Bedrijfsleider & inkoper

Foto’s

Verhalen

Verzekeringspolis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Niet een maar twee kinderen hebben de oorlog overleefd

Alfred Lifmann verliet Düsseldorf begin 1933 nadat in de nazi-pers over hem geschreven was en hij niet meer veilig was. Zijn vrouw, dochter en twee zoons kwamen na afloop van het schooljaar ook naar Nederland. In juni 1943 werd het gezin opgepakt, alleen de oudste zoon ontkwam. Hij kwam in contact met de Westerweelgroep en ontsnapte via Frankrijk en Spanje naar Palestina. De rest van het gezin kwa…

Lees meer

Gezin Alfred Lifmann

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 30100) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Op de foto in oorlogstijd. Walter Lifmann

In het boek Op de foto in oorlogstijd. Studio Wolff, 1943  van Tamara Becker en An Huitzing (Lecturis, 2017) is een portret van Walter Lifmann opgenomen en wordt zijn verhaal en dat van zijn familieleden verteld.

Op de foto in oorlogstijd gaat over een deel van het oeuvre van Annemie Wolff (1916-1994): de teruggevonden honderd fotorolletjes uit 1943 met portretten van 440 mensen.

Over Walter Liffm…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend