Bijdragen aan Jacob de Lange

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Jacob de Lange

Jacob de Lange

Elburg, – Bergen-Belsen,

Bereikte de leeftijd van 44 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Jacob de Lange en zijn familie.

Jacob de Lange, geboren te Elburg in 1901, was één van de negen kinderen  van Joseph de Lange en Matje Hamberg. Op 9 Februari 1927 huwde hij in Beverwijk Anna Elizabeth Mello, een dochter van David Mello en Roosje Cohen. Uit dit huwelijk werd op 6 Maart 1928 hun zoon Jozeph geboren. Het huwelijk eindigde echter door echtscheiding op 4 November 1930 in Beverwijk. Na de scheiding bleef Jozeph bij zi…

Lees meer

Gezin Jacob de Lange

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 37795) aanwezig…

Lees meer

Over Jacob de Lange

Jacob de Lange was een zoon van Jozeph de Lange en Matje van Hamberg.
 Bron: Gelders Archief , Geboorteakte Jacob de lange
 
 
Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Elburg. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Muiderschans

Name of the Sarphatistraat in Amsterdam during the period August 1942 to May 1945

Straatnamen die verwezen naar Joden of naar in leven zijnde leden van het Koninklijk Huis waren, bij verordening door de Duitsers van januari 1942, verboden en dienden hernoemd te worden.

Lees meer

Het leven van Jacob (Jack) de Lange

Jacob (Jack) de Lange
Elburg, 13 januari 1901
Bergen-Belsen, 3 februari 1945

 

Jacob (Jack) de Lange werd geboren op 13 januari 1901 in het Veluwse dorpje Elburg als zoon van Joseph de Lange en Matje van Hamberg. Hij groeide op in zijn geboorteplaats in een groot gezin, met drie broers, Hartog (1886), Machiel Aaron (1897) en Aaron (1903), en vier zussen, Betje (1887), Mietje (1889), Jannetje (1891…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie