Bijdragen aan Margot Grünberg

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Margot Grünberg

Margot Grünberg

Berlijn, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 14 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Margot Grünberg

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Vijfhuizen. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Gezin Willy Grünberg

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 31852) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 4464/2099).

Lees meer

Leerling 1e Montessorischool

Margot was een leerling van de 1e Montessorischool aan de Corellistraat in Amsterdam. In deze school is een plaquette aangebracht waarop haar naam staat vermeld.

Haar naam komt ook voor op een van de koffers van het kunstwerk In Memoriam van Willem Volkersz.

Lees meer

Vluchteling

Margot is waarschijnlijk met haar ouders vanuit hun woonplaats Berlijn (Duitsland) naar Amsterdam gevlucht.

Lees meer

Gezin Grünberg in 1933 vanuit Berlijn naar Nederland gevlucht.

Het gezin Grünberg vluchtte vanuit Berlijn naar Amsterdam en kwam sinds 11 september 1933 te wonen in de Euterpestraat 167bov. In 1939 werd verhuisd naar de Achillesstraat 39''' en sinds oktober 1940 woonden ze nu ook met de ouders van Irma Grünberg-Grossmann op huidig adres. Een politierapport op datum 9 maart 1943 meldt dat Willy, Irma en Margot samen met een grote groep anderen is opgepakt en i…

Lees meer

Leerlingen van de 1e Montessorischool Amsterdam

 

Van de 172 (oud-)leerlingen van de 1e Montessorischool in Amsterdam die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord waren er 169 joods. Zij staan hier in de rechter kolom alfabetisch vermeld.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend