Bijdragen aan David Franschman

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk David Franschman

David Franschman

Amsterdam, – Extern kommando Hailfingen,

Bereikte de leeftijd van 36 jaar

Beroep: Kapper

Foto’s

Verhalen

Hailfingen

David Franchman is via Stutthof naar het vliegveld in Hailfingen gebracht. Na zijn overlijden is hij in het massagraf aan de rand van het vliegveld gegooid. Na de oorlog heeft een van de overlevenden de Fransen de plaats van het graf aangewezen en is het graf geruimd door de plaatselijke bevolking. De lijken zijn herbegraven op de begraafplaats in Tailfingen. op 6 juni 2010 is hier een steen met n…

Lees meer

David Franschman

David Franschman werd op 26-12-1908 in Amsterdam geboren. Hij was kapper en gehuwd met Roosje Franschman-van Gelderen eveneens geboren in Amsterdam op 6-7-1912.

Hij kwam op 27-1-1944 in Westerbork in strafbarak 67 en werd op 8-2-1944 naar Auschwitz gedeporteerd ( aankomst 10-2-1944, Czech p. 721)
Van daaruit kwam hij (mogelijk op 28-1-1944) naar Stutthof en ging met het transport van november 1944 …

Lees meer

David Franschman op de Erelijst van de CPN

David Franschman werd op zijn onderduikadres gepakt door verraad. Hij komt voor op de erelijst van de CPN. Deze werd na de oorlog samengesteld om er een gedenkboek mee samen te stellen. Helaas is dat boek er nooit gekomen, maar de documenten op basis waarvan hij op de lijst is terechtgekomen bevinden zich in het archief van de CPN op het IISG (inventarisnummer 131.7).

Zie: https://access.iisg.amst…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend