Bijdragen aan Heinrich Bettelheim

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Heinrich Bettelheim

Heinrich Bettelheim

Wenen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 18 jaar

Foto’s

Verhalen

Heinrich (Heini) Bettelheim

Volgens de persoonskaart van Heinrich Bettelheim heetten zijn ouders Hugo Bettelheim en Antonia Kreiter. De ouders waren gescheiden.

In februari 1939 kwam Heinrich naar Nederland. Via Eindhoven en het Amsterdamse Lloyd-hotel kwam hij uiteindelijk bij zijn moeder in Amersfoort te wonen.

(Bron: Nationaal Archief, Den Haag, Zorg voor Vluchtelingen uit Duitsland, nummer toegang 2.04.58, inventarisnu…

Lees meer

Heinrich (Heini) Bettelheim

Heinrich (Heini) Bettelheim werd geboren op 19 augustus 1924 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen als tweede zoon van Hugo Bettelheim en Antonia Kreiter.

Heinrich (Heini) Bettelheim werd geboren op 19 augustus 1924 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen als tweede zoon van Hugo Bettelheim en Antonia Kreiter. Hij had nog een halfbroer, Dolf, die drie jaar ouder was dan hij en geboren was uit een eerdere relatie van zijn moeder. Zijn biologische vader was in de jaren twintig naar de Verenigde Staten vertrokken zonder een spoor achter te laten. Toen zijn …

Lees meer

Gezin Antonia Bettelheim-Kreiter

De Hoofd-Commissaris van Politie te Arnhem verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Antonia Bettelheim-Kreiter en haar zoon Heinrich Bettelheim. Zij waren beiden stateloos. Antonia Bettelheim-Kreiter was musicienne en Heinrich Bettelheim was zonder beroep. Ze woonden in de Driekoningenstraat 16 te Arnhem. Zij waren zonder de daartoe vereiste vergunning van adres veranderd. Met deze omsc…

Lees meer

Gezin Bettelheim

Deze personen staan bij elkaar op één adres vermeld, om fouten te voorkomen is er vanaf gezien deze personen expliciet aan elkaar te relateren.

Lees meer

Antonia (Toni) Kreiter, dochter van Elias Kreiter en Deborah Halpern, is geboren op 27 april 1903 in Lemberg, het huidige Lviv (Oekraïne).
Ze groeit op in Wenen, samen met een oudere broer (Sigi) en twee jongere zussen (Fanny en Klara). Toni krijgt verkering met Peretz Press en op achttienjarige leeftijd wordt zij moeder van een zoon: Dolf. Enkele maanden voor de geboorte van Dolf emigreert Peretz …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie