Bijdragen aan Benjamin van Leer

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Benjamin van Leer

Benjamin van Leer

Arnhem, – Mauthausen,

Bereikte de leeftijd van 32 jaar

Beroep: Kantoorbediende

Verhalen

Re: Benjamin van Leer

Benjamin van Leer was een zoon van Zadok van Leer en Betsy Vredenburg.

Lees meer

Verzekeringspolis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Gezin Zadok van Leer

Van dit huishouden is ook een JOKOS-dossier (nummer 8781) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 7077/19292).

Lees meer

Verloofde

Benjamin ('Bennie') van Leer was verloofd met een zekere R. Tempelaar, in 1946 wonende Apeldoornseweg 170 te Arnhem. Zij hielp na de oorlog belangeloos (ze was geen erfgenaam) met het opsporen van verdwenen huisraad van zijn ouders en het regelen van pensioen- en verzekeringsuitkeringen. Benjamins bewindvoerder stelde dat zij hem 'onschatbare diensten' had bewezen.

Lees meer

Lid van Vitesse

Benjamin van Leer was lid van voetbalclub Vitesse uit Arnhem.

Lees meer

Arnhemse slachtoffers oktober 1941

Op 7 en 8 oktober 1941 werden zeventig Joodse mannen in Gelderland opgepakt tijdens een razzia. Onderstaand boek noemt de aan dit verhaal gelinkte mannen als de slachtoffers van die actie afkomstig uit Arnhem. In het boek is ook meer informatie over de mannen te lezen.
Margo Klijn, De stille slag: Joodse Arnhemmers, 1933-1945 (Westervoort 2003) 171-172.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend