Bijdragen aan Heiman Magnus

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Heiman Magnus

Heiman Magnus

Assen, – Bergen-Belsen,

Bereikte de leeftijd van 23 jaar

Beroep: Landarbeider

Foto’s

Verhalen

Over Heiman Magnus

Heiman Magnus speelde bij voetbalvereniging Achilles in Assen. Hij speelde in 1937 voetbal op een toernooi in Groningen. Zijn naam staat, met die van zeven andere joodse clubleden die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht, op een monument dat geplaatst is op het sportcomplex van deze vereniging aan de Marsdijk.
Vanuit Westerbork schreef hij brieven naar families in Assen. Een citaat: 'Pa, Moe …

Lees meer

Grote en kleine voetbalhelden

De geuzennaam ‘Jodenclub’ zal Ajax eerder aan de supporters te danken hebben dan aan de spelers. Volgens de kronieken van de ruim honderdjarige club hebben slechts vier Joodse spelers het eerste elftal gehaald.[1] De eerste die dat lukte was Edward (Eddy) Hamel.

Eddy was geboren in New York op 21 oktober 1902 en kwam op jonge leeftijd naar Nederland. Zijn voetbalcarrière begon bij de Amsterdamse F…

Lees meer

Gezin David Magnus

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 11831) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.


Dit gezin wordt herdacht op een gedenkteken in Assen. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Jacob Magnus

Jacob Magnus werd geboren op 6 maart 1919 in Assen. Hij was de zoon van David Magnus en Henriette Magnus-Heilbronn. Jacob had een jongere broer, Heiman geboren in 1921, en een zusje, Klara Bertha geboren in 1927. Het gezin woonde aan de Rolderstraat 54 in Assen. De vader van Jacob had aan de Rolderstraat een paardenslagerij en Jacob werkte bij hem in de zaak.

In zijn vrije tijd voetbalde hij in zi…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend