Bijdragen aan David de Groot

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk David de Groot

David de Groot

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 63 jaar

Beroep: Ijscoman

Foto’s

Verhalen

Over David de Groot

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Bergen. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

David de Groot

David is een zoon van Samuel de Groot en Elisabeth Wertheijm. Hij trouwde 17 maart 1904 met Betje Wagenaar, dochter van Aron Wagenaar en Mariana Drukker.

Bron wiewaswie.nl (huwelijk David de Groot)

Lees meer

Gezin David de Groot

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 6237) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

IJscoman David de Groot in Bergen (N.-H.)

In Peter Tammes' ' "U draagt geen ster". De vervolging van joodse inwoners in Bergen (NH)' staat niet alleen nadere informatie over ijscoman David de Groot, maar (dus) over meer Joodse slachtoffers uit Bergen.

Lees meer

Militie Register

In het Militie Register van Amsterdam staat David de Groot genoemd. Hij is tijdens de loting slager van beroep. Hij heeft blond haar en is 1 meter 57 lang. Zijn vader is sigarenmaker van beroep.

Lees meer

Gezin David de Groot

David de Groot verhuisde in 1920 met zijn vrouw Betje Wagenaar naar Bergen. Hij was handelaar en haalde lompen en oud ijzer op. 's Zomers verkocht hij schepijs bij uitspanning Duinvermaak aan de Breelaan in Bergen en 's winters verkocht hij koek en zopie op de bevroren vijvers van het Oude Hof. Bijna iedereen in Bergen kende hem. Hij was geliefd.

Het echtpaar had vier kinderen: Aron (1907), Kaatje…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend