Bijdragen aan Gerhard Badrian

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Gerhard Badrian

Gerhard Badrian

Beuthen, – Amsterdam,

Bereikte de leeftijd van 38 jaar

Beroep: Fotograaf

Foto’s

Verhalen

Over Gerhard Badrian

Gerhard Badrian was een uit Duitsland gevluchte jood. Hij was kunstfotograaf. Hij bezat een SS-uniform, waarvan hij bij zijn verzetsactiviteiten gebruik maakte, onder meer bij het bevrijden van gevangenen. Hij gebruikte het ook bij de overval van 29 april 1943 op de Algemene Landsdrukkerij in Den Haag, waarbij duizenden blanco persoonsbewijzen werden buitgemaakt.

Nadat de verzetsleider Gerrit van…

Lees meer

Gezin Haymann Badrian

Van deze persoon of dit gezin is nog een Liro-Kaart aanwezig. De originele Liro-kaarten zijn in te zien bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Lees meer

Verzekeringspolis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

 

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

 

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Gerhard Badrian

In het kader van het 75-jarig bestaan van de Oorlogsgravenstichting, is de videoserie Lang Zouden Ze Leven ontwikkeld. De tweede aflevering gaat over Gerhard Badrian: https://youtu.be/qtgM3LWxj7A

Lees meer

Gerhard Badrian

Een vermelding van Gerhard Badrian is te vinden in het boek van dr. J. Presser, Ondergang: de vervolging en verdelging van het Nederlandse Jodendom 1940-1945, deel II (Den Haag 1965) 17.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend