Bijdragen aan Mozes Bierman

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Mozes Bierman

Mozes Bierman

Coevorden, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 35 jaar

Beroep: Slager

Foto’s

Verhalen

Over Mozes Bierman

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Coevorden. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Polis

Deze persoon had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Gezin Mozes Bierman

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 13251) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Slagerij Bierman

De familie Bierman wonend aan de Sallandsestraat 33, bestond uit vader Mozes, moeder Hendrika en hun drie zonen, Jacob, Henry en Maurits Bierman.

Deze oorspronkelijke uit Sleen komende slagersfamilie vestigde zich weer in Coevorden op 26 september 1902, na enige tijd van weggeweest te zijn. De vader van Mozes Bierman, Jacob Bierman, een slager komt hier dan met zijn moeder te wonen. Hij ontmoet R…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend