Bijdragen aan Salomon Goudsmit

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Salomon Goudsmit

Salomon Goudsmit

Rotterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 50 jaar

Beroep: Winkelier in pelterijen

Verhalen

Gezin Salomon Goudsmit

De burgemeester van De Bilt verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Salomon Goudsmit, grossier in pelterijen, en zijn vrouw Fanny Goudsmit-Spritzer. Zij waren woonachtig in De Bilt en werden ervan verdacht van woonplaats te zijn veranderd zonder de daartoe vereiste vergunning te hebben. Met deze omschrijving werden joden aangeduid die waren ondergedoken.
Algemeen Politieblad, nr 41, 15…

Lees meer

Vluchtpoging via België en Frankrijk mislukt

Salomon Goudsmit heeft getracht met zijn echtgenote Fanny Goudsmit-Spritzer, hun dochter Vrouwtje Goudsmit en de schoonzus van Fanny, Scheindel Sasje Spritzer-Ertel, Nederland te ontvluchten.

Helaas werden allen in Frankrijk aangehouden.

Zij werden vanuit Angers gedeporteerd, het enige konvooi (n° 8) op 20-7-1942 dat ooit vanuit Angers naar Auschwitz vertrok:

Salomon: https://ressources.memoriald…

Lees meer

Gezin Goudsmit in Bilthoven

Salomon Goudsmit werd op 3 nov 1891 in Rotterdam geboren. Op 28 febr. 1922 trouwde hij in Berlijn met Fanny Spritzer die op 13 okt 1901 in Biala ( Silezië, nu Polen) is geboren. Hij was grossier in pelterijen ( = bonthandel ). Het bedrijfspand bevond zich in Rotterdam aan het van Hogendorpsplein 4 en werd bij het bombardement van Rotterdam in mei 1940 geheel verwoest. Op 9 mei 1941 gaan zij met hu…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend