Bijdragen aan Abraham Leman

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Abraham Leman

Abraham Leman

Avereest, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 38 jaar

Beroep: Slager

Foto’s

Verhalen

Het lot van het gezin van Abraham Leman uit Dedemsvaart.

Abraham Leman, roepnaam Bram, geboren 1905 in Dedemsvaart, gemeente Avereest als het vijfde kind van Mozes Leman en Hendrika Tof, trouwde in Velsen op 25 November 1937 met Annette Henriët Kroonenberg, geboren in Velsen in 1907, roepnaam Annie en een dochter van Meijer Kroonenberg en Johanna Blazer.  Bram Leman was slager van beroep woonde destijds op het oude adres Kalkwijk F94 in Dedemsvaart, tha…

Lees meer

Gezin Abraham Leman

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 32873) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Over Abraham Leman

Met een gedenkteken in Dedemsvaart worden de joodse slachtoffers uit die gemeente herdacht. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

D.V.C. , de Dedemsvaartse Voetbal Club.

Abraham Leman richtte op 21 Juli 1929 met nog een aantal Dedemsvaartse jongelieden de voetbalvereniging D.V.C (Dedemsvaartse Voetbal Club) op. Het eerste elftal van D.V.C. werd in het eerste seizoen van haar bestaan kampioen van haar afdeling. Ter gelegenheid van het behalen van dit kampioenschap in het jaar 1930 werd een foto van dit elftal gemaakt. Abraham Leman heeft jarenlang bij deze club ges…

Lees meer

Het eerste elftal van D.V.C. (Dedemsvaartse Voetbal Club) met als 2e van rechts geknield Abraham (Bram) Leman, mede oprichter van de club op 21 Juli 1929. De foto werd genomen in het jaar 1930 na het behalen van het kampioenschap competitie 1929-1930 van de N.C.V.B. (Noord Centrale Voetbal Bond).

De foto is beschikbaar gesteld door de heer Anton Jonker uit Dedemsvaart en is gepubliceerd in het boe…

Lees meer

Nakomelingen Leman-Tof

Nakomelingen van Mozes Leman en Henderika Tof, voor zover ik in kaart heb kunnen brengen.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend