Bijdragen aan Marco Grimberg

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Marco Grimberg

Marco Grimberg

Parijs, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 15 jaar

Beroep: Student

Foto’s

Verhalen

Over Marco Grimberg

Met ingang van 1 september 1941 mochten joodse kinderen slechts scholen bezoeken die uitsluitend voor joodse leerlingen waren bestemd. In alle delen van het land werden scholen voor joodse leerlingen opgericht. In Den Haag werd op 15 oktober 1941 het Joods Lyceum in de Fisherstraat 135 geopend. Dit Joods Lyceum bleef bestaan tot 26 november 1942, waarna de school onder de naam Joodse School voor V…

Lees meer

Gezin Bandel

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Lees meer

Marco Grimberg en familie de Haas van moederszijde

De ouders van Marco Grimberg zijn Samuel Grimberg en Rosa (Rosette) de Haas (geboren 16 november 1906 te Rotterdam, overlijdensdatum onbekend). Marco Grimberg werd op 24 februari 1927 in Parijs geboren. Na het overlijden (datum onbekend) van zijn vader hertrouwt zijn moeder in 1934 in Den Haag met Hendrik Cornelis Bandel. 

Moeder Rosa (Rosette) de Haas is een kind van Aaron de Haas en Dina Barends…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie