Bijdragen aan Ernst Ludwig Hugo Meijer

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Ernst Ludwig Hugo Meijer

Ernst Ludwig Hugo Meijer

Soerakarta, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 25 jaar

Beroep: Radiomonteur

Foto’s

Verhalen

Over Ernst Ludwig Hugo Meijer

Ernst Ludwug Hugo Meijer was een zoon van Arthur Meijer en Helene Cohen. In 1923 is hij met zijn ouders en twee broers naar Heppenheim (Dld.) verhuisd. waar hij op 16 februari 1934 werd uitgeschreven en vanwaar hij naar Den Haag en later naar Otterloo vertrok.

Hij werd opgepakt in Den Haag, bij de schoonmoeder van zijn broer Herbert. Hij werd als voortvluchtig beschouwd, heeft kans gezien naar Den…

Lees meer

Ernst Ludwig Hugo Meijer

Ernst is geboren op 19.10.1917 in Soerakarta Indonesie. Mijn opa Arthur diende als officier in de KNIL, eerst op Sumatra waar hij samen met oma Helena Meijer-Cohen woonde en waar ook mijn vader is geboren in Koeta-Radja.

Mijn opa Arthur en oma Helena als ook mijn oom Ernst heb ik allen nooit gekend. Ik ben immers in 1946 geboren en kreeg de naam Arthur Ernst, vernoemd naar opa Arthur en oom Ernst. Mijn ouders hebben de oorlog gelukkig overleefd.
Al op jonge leeftijd voelde ik diepe haat, woede en minacting voor de moffen, welk recht hadden zij om mijn oma en opa te vermoorden? Zij en hun zoon Ernst zijn vermoord o…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend