Bijdragen aan Levie Velleman

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Levie Velleman

Levie Velleman

Alkmaar, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 36 jaar

Beroep: Handelaar in galanterieën

Foto’s

Verhalen

Over Levie Velleman

Levie Velleman was een zoon van Andries Levie Velleman en Sara Blog. Hij trouwde in Utrecht op 15 October 1930 met de 24-jarige Judith Querido, dochter van Levie Querido en Roosje Lever.
Levie had nog twee broers en een zuster. Alleen zijn broer Maurits heeft de oorlog niet overleefd.
Stadsarchief Amsterdam, gezinskaart Andries Levie Velleman en het Utrechts Archief, Burgerlijke Stand, index huwe…

Lees meer

Levie Velleman's trouwfoto

Op deze foto staat mijn moeders familie. Ik heb deze foto nooit eerder gezien. Ik zou het bijzonder op prijs stellen indien ik in contact kan komen met de eigenaar van deze foto. Wij zijn waarschijnlijk familie.
Mijn E-mail is drsealtiel@bezeqint.net
bijvoorbaat dank

Lees meer

levie velleman

ik zou maar niet al te enthousiast zijn Rob,....al die foto's zijn van mij en aangezien je geen contact meer wilt, komen die foto's ook niet in je bezit. Tenzij je eindelijk een eerlijke uitleg geeft wat je bezielt heeft en alsnog bezielt om geen contact meer te willen. Maar in ieder geval heb je een antwoord op de vraag of de eigenaar van de foto "waarschijnlijk" family van je is.
Jopie.

Lees meer

Auschwitz "Entry lists" 17-7-1942, Häftl.Nr. 48403-48459

In het Arolsen archief staat deze lijst met daarop op 17 juli 1942 57 ingeschrevene mannelijke gevangenen van Auschwitz.

Op 17 juli 1942 kwamen er twee transporten uit Nederland aan in Auschwitz, 1 rechtstreeks vanuit Westerbork en 1 van kamp Amersfoort via Westerbork. De mannen die uit deze transporten voor de "arbeid" werden geselecteerd kregen de nummers 47088-47687 en 47843-48493. 

Op deze Aus…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie