Bijdragen aan Ruben Salomon Kleinkramer

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Ruben Salomon Kleinkramer

Ruben Salomon Kleinkramer

Strijen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 39 jaar

Beroep: Scheikundig ingenieur & apotheker

Foto’s

Verhalen

Over Ruben Salomon Kleinkramer, zijn vrouw Elizabeth Helena Cohen en hun dochters Rosy en Salomé.

Ruben Salomon Kleinkramer, geboren op 18 October 1903 in Strijen was een zoon van Jozeph Kleinkramer en Roosje Haas. Hij trouwde op 25 Maart 1937 in Rotterdam met Elizabeth Helena Cohen, geboren op 18 December 1910 in Rotterdam als dochter van Salomon Cohen en Sophia van Straten.

Ruben Salomon Kleinkramer was opgeleid als scheikundig ingenieur en was apotheker van beroep. Hij woonde in 1919 korte …

Lees meer

Gezin Ruben Salomon Kleinkramer

De Hoofdcommissaris van Politie te Eindhoven verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Ruben Salomon Kleinkramer en zijn echtgenote Elizabeth Helena Cohen, beide wonende te Eindhoven. Zij werden ervan verdacht van woonplaats te zijn veranderd zonder de daartoe vereiste vergunning te hebben verkregen. Met deze omschrijving werden joden aangeduid die waren ondergedoken.
Algemeen Politiebla…

Lees meer

Kleinkramer-Cohen in Geleen

Het laatste onderduikadres van Ruben en Elisabeth Kleinkramer-Cohen was Julianastraat 10 in Geleen. Hier werden ze op 25 januari 1943 opgepakt en naar de gevangenis in Maastricht gebracht.

Lees meer

Voorbereiding op de gastles WO2 van Michaja Wiener

Mijn grootouders Ruben Kleinkramer en Elisabeth Cohen heb ik nooit gekend. Ze kwamen uit Rotterdam. Gewone aardige mensen, die ik graag zou hebben ontmoet. Maar zij werden vermoord door de nazi's. Niet omdat ze iets hadden gedaan wat niet mocht, maar omdat ze Joods waren. Zij waren twee van de 6 miljoen Joden die zijn vermoord door de nazi's.

Soms stel ik mijzelf de vraag: hebben wij als mensen ie…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend