Bijdragen aan Elizabeth Helena Kleinkramer-Cohen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Elizabeth Helena Kleinkramer-Cohen

Elizabeth Helena Kleinkramer-Cohen

Rotterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 32 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Salomon Cohen, zijn vrouw Sophia van Straten en hun dochters Elizabeth Helena en Helena Sophia.

Salomon Cohen was het vierde kind van de veehandelaar en slager Izaak Cohen en Elizabeth van Lier. Hij was geboren in Rotterdam op 9 October 1871 in een gezin wat in totaal twaalf kinderen zou gaan omvatten.  Hij trouwde op 38-jarige leeftijd  in Herwijnen op 13 April 1910 met de 23-jarige Sophia van Straten, een dochter van Manuël van Straten, vleeshouwer te Herwijnen en Helena Frank. Sophia was …

Lees meer

Over Ruben Salomon Kleinkramer, zijn vrouw Elizabeth Helena Cohen en hun dochters Rosy en Salomé.

Ruben Salomon Kleinkramer, geboren op 18 October 1903 in Strijen was een zoon van Jozeph Kleinkramer en Roosje Haas. Hij trouwde op 25 Maart 1937 in Rotterdam met Elizabeth Helena Cohen, geboren op 18 December 1910 in Rotterdam als dochter van Salomon Cohen en Sophia van Straten.

Ruben Salomon Kleinkramer was opgeleid als scheikundig ingenieur en was apotheker van beroep. Hij woonde in 1919 korte …

Lees meer

Gezin Ruben Salomon Kleinkramer

De Hoofdcommissaris van Politie te Eindhoven verzocht opsporing, aanhouding en voorgeleiding van Ruben Salomon Kleinkramer en zijn echtgenote Elizabeth Helena Cohen, beide wonende te Eindhoven. Zij werden ervan verdacht van woonplaats te zijn veranderd zonder de daartoe vereiste vergunning te hebben verkregen. Met deze omschrijving werden joden aangeduid die waren ondergedoken.
Algemeen Politiebla…

Lees meer

Ruben Salomon Kleinkramer wordt op 18 oktober 1903 in Strijen geboren.
Elisabeth Helena Cohen wordt op 18 december 1910 in Rotterdam geboren.
Ruben en Elisabeth verhuizen in 1937 vanuit Rotterdam naar Eindhoven. Ze krijgen twee dochters: Rosy Sophia, geboren in 1938, en Salomé, geboren in 1941.
Ruben is scheikundig ingenieur en apotheker en heeft de Woenselse apotheek aan de Hemelrijken opgericht. Zi…

Lees meer

Kleinkramer-Cohen in Geleen

Het laatste onderduikadres van Ruben en Elisabeth Kleinkramer-Cohen was Julianastraat 10 in Geleen. Hier werden ze op 25 januari 1943 opgepakt en naar de gevangenis in Maastricht gebracht.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend