Bijdragen aan Regina de Jongh-Biedermann

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Regina de Jongh-Biedermann

Regina de Jongh-Biedermann

Amsterdam, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 62 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Regina de Jongh-Biedermann

Regina Biedermann was een dochter van Maijer Markus Biedermann en Justine Kann. Zij trouwde op 16 September 1903 in Eindhoven met Samuel de Jongh, een zoon van Benjamin de Jongh en Eva Keijzer. Haar dochter Eva heeft de Holocaust niet overleefd.
Regina zelf had nog twee broers en twee zusters, t.w. Karel, Isaac, Thérèse en Bertha. Ook zij zijn allen tijdens de Sjoa om het leven gebracht.
website w…

Lees meer

Biografie

Regina is geboren in Amsterdam op 1 juli 1881; haar ouders waren Marcus Biedermann en Justina Kann. Op 16 september 1903 trouwt zij in Eindhoven met Samuel de Jongh. Zij krijgen vier kinderen: drie dochters en een zoon. Ook hun oudste dochter Eva komt om in Sobibor in Polen. In 1942 wonen zij nog in de Jacob Catslaan, maar op haar overlijdensakte staat vermeld “wonende te Waalre" Dus waarschijnlij…

Lees meer

Gezin Samuel de Jongh

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 14738) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 5929 / 171269).

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend