Bijdragen aan Harry Nico Khan

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Harry Nico Khan

Harry Nico Khan

Eindhoven, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 11 jaar

Foto’s

Verhalen

Gezin Jozeph Khan

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 10708) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 6363/10212).

Lees meer

Joseph Khan, geboren op 29 april 1897 in Meppel, is in 1931 in Eindhoven komen wonen. Hij werkt als ambtenaar bij het bureau arbeidsrecht.
Jeannette Bolle wordt geboren in Den Haag op 17 februari 1900. Haar huwelijk met Joseph brengt haar naar Eindhoven. Het echtpaar krijgt vier kinderen: Harry Nico (1932), Louise Sophie (1935), Nico (1937) en Sonja (1940).
Joseph Khan komt op 13 november 1942 in W…

Lees meer

EEN BLOEIEND MONUMENT

 Een bloeiend monument

 

Toen ik hoorde dat er iemand was die zich bezighield met het plaatsen van struikelstenen, heb ik meteen contact gezocht met meneer Gunter Demnig, een Duitse kunstenaar die wilde zorgen dat voor iedere persoon die gedeporteerd was en niet terug gekomen zijn, in heel Europa, een koperen tegel (10x10cm) geplaatst zou worden voor het huis vanwaar ze weggevoerd waren. Op 4 Augu…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend