Bijdragen aan Ruben Bollegraaf

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Ruben Bollegraaf

Ruben Bollegraaf

Groningen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 23 jaar

Beroep: Musicus

Foto’s

Verhalen

Over Ruben Bollegraaf

Met een gedenkteken in Nijverdal worden de joodse slachtoffers uit die gemeente herdacht. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Gezin Simon Bollegraaf

Van dit huishouden is ook een JOKOS-dossier (nummer 9733) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Familie Bollegraaf uit Groningen

Goedemorgen,

Ik ben bezig om een verhaal te maken over de mensen achter de foto van De Bollie Band uit de Folkingestraat in Groningen. Deze foto is eind jaren dertig van de vorige eeuw gemaakt en toont een uitbundig spelend dweilorkest van de gebroeders Bollegraaf. De foto duikt met enige regelmaat op, wanneer geïllustreerd moet worden hoe gezellig die straat vroeger was en dat de mensen wel een f…

Lees meer

The Bolly Band

Nu bij Joods Groningen gratis te downloaden het e-book van Alex Alferink over The Bolly Band. De auteur werd geïntrigeerd door de foto van dit feestorkest van de gebroeders Bollegraaf en de andere orkestleden. Hij schrijft over zijn bevindingen in dit e-book.

Joods Groningen/Bolly Band

Lees meer

De gebroeders Bollegraaf

Op deze foto van The Bolly Band, de muziekgroep van de gebroeders Bollegraaf uit de Folkingestraat, vlak voor de oorlog gemaakt, staan drie muzikanten, die later in werkkamp Twilhaar terecht zijn gekomen.

Ruben Bollegraaf (de man op de saxofoon)
Geboren 16 april 1920 in Groningen. De Bollegraafs hadden een bekende tweedehands kledingzaak in de Folkingestraat 35. Ruben had op de saxofoon les gekregen…

Lees meer

Namen van Joodse mannen in werkkamp Twilhaar

Wanneer je in de archieven zoekt wie er vanuit Amsterdam, Rotterdam of Den Haag naar de joodse werkkampen in Drenthe werden gezonden, vind je lange lijsten met namen en data. Van de 700 joden, die in Groningen op 10 juli 1942 werden afgevoerd naar de werkkampen in Overijssel, is in de archieven niets meer te vinden. Er wordt beweerd (o.a. Venhuis), dat de vele NSB-burgemeesters die Groningen telde…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie