Bijdragen aan Simon Beer

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Simon Beer

Simon Beer

Amsterdam, – Extern kommando Buna,

Bereikte de leeftijd van 21 jaar

Beroep: Magazijnbediende

Foto’s

Verhalen

Het lot van Paul en Simon Beer

Paul en Simon Beer waren de zonen van Maurits Beer en Nanette Salomons. Paul, de oudste was geboren in Amsterdam op 22 October 1920 en zijn 2-jaar jongere broer Simon op 7 Augustus 1922. Zij woonden met hun ouders in Amsterdam, totdat zij in 1933 met het gezin naar de Hortensialaan 4A in Groningen verhuisden en in 1936 daar naar de Korreweg 210-A. 

Begin October 1942  werd het hele gezin Beer slac…

Lees meer

Gezin Maurits Beer

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 51079) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Over Simon Beer

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Groningen. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Gevangenen Hospitaal Auschwitz III.

Beschrijving van het document.

Dit document bevat de namen van mannen, gevangenen van Auschwitz III - Monowitz (Buna), werkzaam bij de bouw van een synthetische rubberfabriek, die als gevolg van ziekte of ongeval naar het kampziekenhuis zijn gebracht. Als gevolg van de verschrikkelijke werkomstandigheden werden veel gevangenen naar het ziekenhuis gestuurd.

Dit document bevat de volgende velden: ("…

Lees meer

Totenbuch Auschwitz III

Het Dodenboek van concentratiekamp Auschwitz III-Monowitz, wat bewaard is gebleven in de archieven, heeft betrekking op mannelijke gevangenen die zijn omgekomen in het kamp KL Auschwitz. Dit document heeft de vorm van een A5-notitieboekje en bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het Dodenboek van Monowitz werd de informatie opgetekend door de hoofdschrijver van het ziekenhuis, Stefan Heym…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend