Bijdragen aan Maurits van Adelsbergen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Maurits van Adelsbergen

Maurits van Adelsbergen

Groningen, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 43 jaar

Beroep: In-en verkoper

Foto’s

Verhalen

Over Maurits van Adelsbergen

Maurits van Adelsbergen, zoon van Philippus van Adelsbergen en Jette Blok, was getrouwd met Henriettje van Berg. Het echtpaar had een zoon, Izak Abraham van Adelsbergen. Het gezin woonde aan de Paterswoldseweg 101 in Groningen. Op dat adres woonden tevens de ouders van Maurits van Adelsbergen.
Ministerie van Justitie, Commissie tot het doen van aangiften van overlijden van vermisten 1949-1962 (197…

Lees meer

Geboortedatum

Maurits van Adelsbergen is geboren op 10 December 1900 te Groningen. Bron Archief Groningen (Online).

Lees meer

Geboortedatum

Geboortedatum is aangepast.
Dank voor uw oplettendheid.

Lees meer

Gezin Philippus van Adelsbergen

Philippus van Adelsbergen was de zoon van Mozes van Adelsbergen en Sara Bloemendal. Hij trouwde met Jette Blok, dochter van Jacob Blok en Leentje Haaxma.
Zij kregen drie kinderen, van wie er twee overleden in hun eerste levensjaar. Hun zoon Maurits trouwde met Henriettje van Berg, dochter van Izaak van Berg en Mina van Esso. Maurits en Henriettje kregen twee zonen: Philip Max en Izak Abraham.
Toev…

Lees meer

Maurits van Adelsbergen

Maurits 'Mau' van Adelsbergen was vertegenwoordiger voor de kledingfabriek Santega in Groningen. Hij trouwde met Henriettje 'Jette' van Berg (rechts op de foto, gemaakt op vakantie in Limburg) en ze kregen twee zoons: Philip Max en Izak Abraham. Mau woonde met zijn gezin voor de oorlog in Haarlem. Omdat zijn ouders meer verzorging nodig hadden, zijn ze in het eerste bezettingsjaar teruggegaan naar…

Lees meer

Namen van Joodse mannen in werkkamp Twilhaar

Wanneer je in de archieven zoekt wie er vanuit Amsterdam, Rotterdam of Den Haag naar de joodse werkkampen in Drenthe werden gezonden, vind je lange lijsten met namen en data. Van de 700 joden, die in Groningen op 10 juli 1942 werden afgevoerd naar de werkkampen in Overijssel, is in de archieven niets meer te vinden. Er wordt beweerd (o.a. Venhuis), dat de vele NSB-burgemeesters die Groningen telde…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend