Bijdragen aan Julia Wilhelmina Woudstra

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Julia Wilhelmina Woudstra

Julia Wilhelmina Woudstra

Weststellingwerf, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 23 jaar

Beroep: Kantoorbediende

Foto’s

Verhalen

Over Julia Wilhelmina Woudstra

Julia Wilhelmina Woudstra trachtte tijdens de oorlog samen met haar zus Hanna Schoontje Woudstra naar Zwitserland te vluchten. Ergens onderweg werden zij gearresteerd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

De officiëlle overlijdensdatum van Julia Wilhelmina Woudstra is vastgesteld op 28 augustus 1942. Mogelijkerwijs ligt deze later namelijk op 11 september 1942.
Toevoeging van een bezoeker v…

Lees meer

wijziging gegevens dig. monument

wijziging gegevens julia wilhelmina woudstra en hanna schoontje woudstra

de sterfdata van beide personen blijken anders te zijn. In plaats van Auschwitz 28 augustus 1942 is dit 11 resp 27 september 1942. Beide personen zijn op de vlucht naar Zwitserland opgepakt in Belgie en op 21 augustus 1942 naar kamp Dossin bij Mechelen gebracht, tesamen met Paul Italie. Op 25 augustus zijn ze gedrieen met transport V naar Auschwitz gebracht waar ze op 27 augustus 1942 aankwamen.

Lees meer

Gezin Abraham Woudstra

Eén dochter van Abraham Woudstra en Aaltje Woudstra-Woudstra heeft de oorlog overleefd. Deze dochter woonde in juni 1941 niet meer in het ouderlijk huis.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Van dit huishouden is ook een JOKOS-dossier (nummer 4889) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend