Bijdragen aan Hayman Silvain Hertzdahl

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Hayman Silvain Hertzdahl

Hayman Silvain Hertzdahl

Sittard, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 52 jaar

Beroep: Textielhandelaar

Foto’s

Verhalen

Over Hayman Silvain Hertzdahl

Hayman Silvian Hertzdahl was een zoon van Karel Hertzdahl en Rosalie Souwiene. Hij was directeur van NV Kleedingmagazijnen van Wolf & Hertzdahl, een keten met meerdere winkels in Nederland en Duitsland.
Hayman Silvain Hertzdahl was getrouwd. Het echtpaar had twee kinderen. De echtgenote en de kinderen hebben de oorlog overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website


Deze persoon wordt her…

Lees meer

Gezin Hayman Silvain Hertzdahl

Van dit huishouden is ook een JOKOS-dossier (nummer 8170) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 5076/9061).

Lees meer

Familie Hertzdahl

Salomon Victor Hertzdahl uit Maastricht, mede-eigenaar van het kledingatelier Wolf en Hertzdahl, was al in mei 1942 gearresteerd. Zijn echtgenote, Marie Hertzdahl-Bloemgarten, besloot met haar twee kinderen naar Zwitserland te vluchten. De drie maakten een moeilijke tocht en hadden bijna de Zwitserse grens bereikt toen ze verdwaalden in een bos en terugkeerden naar Brussel. Daar werden ze verraden…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie