Bijdragen aan Hartog Simon Rudelsheim

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Hartog Simon Rudelsheim

Hartog Simon Rudelsheim

Kampen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 53 jaar

Beroep: Manufacturist

Foto’s

Verhalen

Over Hartog Simon Rudelsheim

Hartog Simon Rudelsheim was samen met zijn vader met ingang van januari 1923 vennoot van de vennootschap onder firma “S. Rudelsheim & Zn.” Aan de Oudestraat in Kampen. Toen zijn vader overleed in juni 1931 zette hij de zaak voort. Op grond van § 7 VO 48/1941 (Verordening tot verwijdering van joden uit het bedrijfsleven) werd de zaak in juni 1942 geliquideerd en in augustus 1944 opgeheven.
Kamer van…

Lees meer

Stolpersteine in Kampen

Op verschillende plekken in Kampen zijn donderdag 21 april 2011 zogenoemde Stolpersteine of Struikelstenen geplaatst. Ze zijn bedoeld als herinnering aan 19 Joodse Kampenaren die door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht.

Op de website van de Struikelstenen Kampen wordt aandacht besteed aan de geschiedenis en het lot van de joden in Kampen, en aan het plaatsen van Stolpersteine…

Lees meer

Gezin Hartog Simon Rudelsheim

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 1767) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van:

- geroofde effecten of waardepapieren (W-claim, nummer C113/1850)

- waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-c…

Lees meer

Hartog Simon Rudelsheim (Harrie)

Zolang er mensen zijn die zich herinneren zijn ze er nog.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend