Bijdragen aan Salomon Boektje

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Salomon Boektje

Salomon Boektje

Blokzijl, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 54 jaar

Beroep: Koopman

Foto’s

Verhalen

Over Salomon Boektje

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Kampen. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Stolpersteine in Kampen

Op verschillende plekken in Kampen zijn donderdag 21 april 2011 zogenoemde Stolpersteine of Struikelstenen geplaatst. Ze zijn bedoeld als herinnering aan 19 Joodse Kampenaren die door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht.

Op de website van de Struikelstenen Kampen wordt aandacht besteed aan de geschiedenis en het lot van de joden in Kampen, en aan het plaatsen van Stolpersteine…

Lees meer

Salomon Boektje

Salomon is een zoon van Jozef Boektje en Betje Brest. Hij trouwde 17 juni 1919 met Esther Cohen (25 jaar), dochter van Marcus Joseph Cohen en Saartje van Leer.

Bron wiewaswie.nl (huwelijk Salomon Boektje)

Lees meer

Gezin Salomon Boektje

Van dit gezin of van een van de andere gezinsleden zijn ook JOKOS-dossiers (nummers 37718, 31432) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit de JOKOS-dossiers is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claims, nummers 1885/…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend