Bijdragen aan Alexander Brest

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Alexander Brest

Alexander Brest

Zwartsluis, – Blechhammer,

Bereikte de leeftijd van 47 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Alexander Brest

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Meppel. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Gezin Alexander Brest

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 50709) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Familie Brest

Alexander Brest werd op 21 september 1896 in Zwartsluis geboren als zoon van Levie Brest en Rosetta Brest-van Dam. Hij trouwde in 1922 in Rotterdam met de op 2 september 1894 in die plaats geboren Betje Polak. Het echtpaar ging in Zwartsluis wonen en kreeg daar twee kinderen: de meisjes Mietje (12-06-1925) en Rozetta (26-01-1924). Op 5 augustus 1930 verhuisde men naar Meppel, waar op…

Lees meer

Familie Brest-Polak

Op de getoonde foto van het uitstapje in 1932 naar het Oranjewoud, staan Betje Brest-Polak en haar man Alexander op de achterste rij, zevende en achtste van links. Betje is de vrouw met ketting. Dochter Rozetta zit op de voorste rij, derde van links. Haar zus Mietje de rij daarachter, zesde van links.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend