Bijdragen aan Henri Haagens

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Henri Haagens

Henri Haagens

Middelharnis, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 43 jaar

Beroep: Manufacturist

Foto’s

Verhalen

Over Henri Haagens

Henri (Harry) Haagens had een manufacturenwinkel op de Westdijk in Middelharnis. Hij was voorzitter van de Voetbalvereniging "M.S.V. Flakkee" in Middelharnis.
Toevoeging van een bezoeker van de website


Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Middelharnis. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Gezin Henri Haagens

Van dit gezin of van een van de andere gezinsleden zijn ook JOKOS-dossiers (nummers 53565, 31104 ) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Henri (Harry) Haagens had een manufacturenwinkel op de Westdijk in Middelharnis. Hij was voorzitter van de Voetbalvereniging "M.S.V. Flakkee" in Middelharnis.

Op Emmalaan 63 (nu nr. 11) in Middelharnis woonden Henri (meestal Harry genoemd) Haagens, geb. 30.03.1900 in Middelharnis, en zijn vrouw Margaretha Haagens-Roos, geb. 06.03.1907 in Meppel. Henri was eveneens manufacturier.
Het gezin had twee …

Lees meer

Gedwongen verhuizing

Henri Haagens wordt in 1942 lid van de Joodsche Raad. In eerste instantie is hij verantwoordelijk voor reis en- verblijfsvergunningen. Later wordt hij gewoon lid van de Joodsche Raad. Op zijn Rode Kruis kaart is terug te vinden dat Henri suikerpatiënt is. Op 3 november 1942 wordt het gezin uit hun woning op de Emmalaan 62 (na de oorlog nummer 11) gezet. Een NSB-er neemt intrek in de woning van Hen…

Lees meer

De verschrikkelijke keuze

Als Henri en Margaretha in Amsterdam wonen moeten zij zich afgevraagd hebben hoe het verder zou gaan met hun leven. Henri had een sperre van de Joodsche raad maar zag ook dagelijks mensen afgevoerd worden naar verre oorden. Het betrof dan ook ouderen of hele jonge kinderen. Uiteindelijk zullen zij zich afgevraagd hebben wat er waar was van de verhalen die de Nazi's vertelden. Over herplaatsing en …

Lees meer

Tocht naar onbekende bestemming

Als de kinderen van Henri en Margaretha Haagens ergens tussen eind maart en half mei meegegeven zijn aan een koerierster om onder te duiken, besluiten Henri en Margaretha dat het ook voor hen tijd wordt om onder te duiken. Men denkt dat zij onderduiken bij hun bovenburen de familie van Deventer op Hofmeijerstraat 2 III hoog. Henri en Margaretha ontvangen ook in deze tijd nog eten, kleding en geld …

Lees meer

Beter een goede buur....,

Als ik in maart 2021 het oude buurmeisje spreek van Henri en Margaretha weet zij mij te vertellen dat met name haar moeder en mijn oma goede buurvrouw vriendinnen waren. Ze liepen de deur niet bij elkaar plat maar dronken wel eens samen koffie en kwamen bij elkaar over de vloer bij verjaardagen. Het buurmeisje, Annelies genaamd weet mij te vertellen dat zij samen met haar moeder mijn opa en oma no…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend