Bijdragen aan David Haagens

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk David Haagens

David Haagens

Middelharnis, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 51 jaar

Beroep: Manufacturist

Foto’s

Verhalen

Over David Haagens

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Middelharnis. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

David Haagens, geb. 17.11.1892 in Middelharnis, was manufacturier. Hij woonde aan de Emmalaan 62 (nu nr. 9) in Middelharnis. Hij was ongehuwd.
David was, evenals zijn broer Henri, zeer betrokken bij het verenigingsleven in Middelharnis.
Op de foto is hij te zien als voorzitter -hij hanteert hier de voorzittershamer- van de gymnastiekvereniging Sparta Hygiëa.  

Op 03.11.1942 werd hij op transport ges…

Lees meer

Zomaar David

David woont met moeder Clara Drielsma in de Emmalaan op nummer 9. Eigenaar van dit pand is de familie Hartogs. De zus van David, Celine is getrouwd met een Hartogs. Een nichtje zal na de oorlog vertellen dat David een beetje een brommerige man was. Hij werd Monch genoemd. Onlangs hoorde ik dat het woord Monch gebruikt wordt in het Jiddish en dan betekent het "zeur", en dat lijkt wel bij David te p…

Lees meer

Over de kop geslagen

David was de enige van het gezin, die ongehuwd is gebleven. Hij bleef bij zijn ouders wonen. Na hun overlijden bewoonde hij het ouderlijk huis aan de Emmalaan nummer 9. David werkte samen met zijn broer Lion in de winkel op de Westdijk in Middelharnis. Op dinsdag 26 februari 1929 reed David met zijn auto van Herkingen naar Melissant. Nabij Melissant gekomen verloor hij vermoedelijk door een rukwin…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie