Bijdragen aan Henriette de Leeuw-Rosenberg

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Henriette de Leeuw-Rosenberg

Henriette de Leeuw-Rosenberg

Enschede, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 57 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Henriette de Leeuw-Rosenberg

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Oldenzaal. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer
Ben

Geachte heer, mevrouw,

Graag kom ik in contact met nabestaanden van de fam De Leeuw-Gobas. Ik ben kleinzoon van de fam die het tafelkleed van de Oldenzaalse fam De Leeuw-Rosenberg (Leendert is zoon van Isaac en Katrien de Leeuw-Gobas) in bewaring heeft gekregen.
Zie mijn bedrage die ik als eerbetoon aan Leendert, Henriette en Catharina De Leeuw op "Joods Monument" heb laten plaatsen.
Met hartelij…

Lees meer

Gezin Leendert de Leeuw

Het echtpaar De Leeuw gaf kort voor de deportaties een licht-paars tafelkleed in bewaring aan een bevriende familie in Oldenzaal. Zij zouden het na de oorlog komen ophalen. Het gezin is niet teruggekeerd. Het tafelkleed wordt nog altijd door de bevriende familie bewaard.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer
Ben

Synagoge en Joodse gemeenschap in Oldenzaal

De Joodse gemeenschap in Oldenzaal (volgens de canon van Oldenzaal)

De Joodse gemeenschap in Oldenzaal (volgens de canon van Oldenzaal)

Uit de rekeningen van de drost van Twente blijkt dat er al in de 14de eeuw Joden in Oldenzaal woonden. Dit was echter niet van lange duur. Pas in de 17de eeuw was er opnieuw sprake van een Joodse bevolkingsgroep. In de 18de eeuw kreeg Oldenzaal een synagoge, waar is niet bekend. In 1802 werd een nieuwe synagoge ingewijd aan de Raa…

Lees meer
Ben

Lees meer

1912-01-24 Huwelijksakte Leendert de Leeuw en Henriëtte Rosenberg

1912-01-24 Huwelijksakte Leendert de Leeuw en Henriëtte Rosenberg

Lees meer
Ben

overhandiging tafelkleed aan Joods Historisch Museum Amsterdam

Op vrijdag 25 mei 2018 heb ik samen met broer Gerard en aangetrouwde neef Paul, na een door mij gegeven PowerPoint voorstelling over de Oldenzaalse fam. De Leeuw-Rosenberg, het tafelkleed overhandigd aan het Joods Historisch Museum in Amsterdam. 

Lees meer

Stolpersteine Oldenzaal

Lees meer

Adres & bewoners

Familie