Bijdragen aan Israël Colthof

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Israël Colthof

Israël Colthof

Roermond, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 36 jaar

Beroep: Commies

Verhalen

Over Israel Colthof

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Roermond. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Stolpersteine

Op 23 juli 2011 kreeg Israel een Stolperstein in de Goudmijnstraat in Oss:
http://struikelstenenoss.blogspot.com/

Lees meer

Israel Colthof

Israel Colthof was een zoon van Aaron Colthof en Ester Hirsch. In 1936 trouwde hij met Marianne Frank. Op 18 november 1939 werd hun eerste zoon geboren, Aaron Sjoloum Colthof. Het jongetje is maar negen dagen oud geworden. Hij overleed op 27 november 1939.

Lees meer

Gezin Israel Colthof

Chajjiem Colthof woonde met zijn ouders Israël Colthof en Marianne Frank in de Goudmijnstraat 51 in Oss. Op 27 april 1943 is hij in het concentratiekamp Vught om het leven gekomen.
Archief concentratiekamp Vught, Sterbebuch 1943

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 51440) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappeli…

Lees meer

Het gezin Colthof-Frank

Israël Colthof werd geboren op 13 augustus 1906 in Roermond. Hij was getrouwd met Marianne Frank. Hij was kantoorbediende van beroep en tevens was hij leider van de jeugdsynagoge. Marianne Frank werd geboren op 24 februari 1909 in Hilversum, aan de Spoorstraat nummer 32. Marianne kwam uit een gezin van vijf personen. Vader Herman Frank verhuisde samen met zijn echtgenote en moeder van Marianne, Re…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend