Bijdragen aan Bernard Maarssen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Bernard Maarssen

Bernard Maarssen

Rotterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 18 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Bernard Maarssen

Bernard Maarssen was leerling aan de Hogere Textielschool in Enschede. Na de zomervakantie van 1941 hadden joodse leerlingen geen toegang meer tot de school. In de hal van de vroegere Hogere Textielschool aan het Ariënsplein is een plaquette aangebracht met de namen van leerlingen, leraren en oud-leerlingen die de oorlog niet hebben overleefd. Hierbij staat de naam van Bernard Maarssen.
H. Hamburg…

Lees meer

Bernard Maarssen, geb. 1924; zelfde transport als broers Mozes en Salomon Alexander

Bernard Maarssen zou op 30 november 1942 in Auschwitz zijn omgekomen, net als zijn broer Mozes en Salomon Alexander Maarssen. Dit kan erop wijzen dat hij met hetzelfde transport no. 14 van 03.08.1942 vanuit Franse kamp Pithiviers naar Auschwitz is gedeporteerd.

 

Aanvulling 16-11-2021 redactie:

Bernard Maarssen is inderdaad net als zijn 3 broers met hetzelfde transport  no. 14 van 03.08.1942 vanui…

Lees meer

Broers Maarssen

Bernard Maarssen is één van de vier zonen van de Rotterdamse deurwaarder en zionist Jacques Maarssen en Anna Henriette Maarssen-Polak. Zij probeerden hun zoons in 1942 naar Zwitserland te laten vluchten. Dat mislukte. Het laatste levensteken dat de ouders van Bernard ontvingen was een brief uit het 'Arbeitslager' Birkenau 'bei Neu Berun, Über-Schlesien.

Lees meer

Gezin Maarssen

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 000280) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 7893/19264).

Van deze persoon of dit gezin is nog …

Lees meer

Lid van Feyenoord

Bernard Maarssen was lid van voetbalclub Feyenoord in Rotterdam.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend