Bijdragen aan Salomon Marcus Knap

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Salomon Marcus Knap

Salomon Marcus Knap

Rotterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 23 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Salomon Marcus Knap

Salomon Marcus Knap, een zoon van Meijer Filip Knap en Petronella van Rooijen was in de zomer van 1942 gehuwd met Cornelia van Tijn, een dochter van Arie van Tijn en Gella de Vries. Ten tijde van zijn registratie bij de Joodse Raad van Amsterdam op 28 Juli 1942 werd zijn burgerlijke status echter nog als "ongehuwd" vermeld.

Salomon Marcus Knap werd samen met zijn vrouw vanuit Kamp Westerbork op 7 …

Lees meer

OPROEP: INFORMATIE OVER MARCUS SALOMON KNAP

Wij zijn op zoek naar informatie over het leven van Marcus Salomon Knap. Hij was als leerling automonteur werkzaam bij de garage van J.L. Spoormaker in Rotterdam. In september 1942 is hij samen met zijn vrouw omgebracht in Auschwitz.

Naar aanleiding van een aangrijpend verhaal en de vondst van een plaquette in het bedrijfsarchief zijn wij in opdracht van kleindochter H. Spoormaker een zoektocht gestart naar het leven van Marcus.

Van sept 1936-1942 woonde het gezin Meijer Filip Knap, waar Marcus de jongste zoon van is, op de Savornin Lohmanlaan 78b.

Zoektocht naar Marcus Salomon Knap

Naar aanleiding van de vondst van een gedenkplaat uit het bedrijfsarchief van autogarage J.L. Spoormaker in Rotterdam, zijn wij op zoek naar informatie over het leven van Marcus Salomon Knap.

Marcus was een Joodse jongen uit Rotterdam, die als leerling automonteur (vermoedelijk vanaf zijn 15e levensjaar) werkte bij de garage. Toen hij in juli 1942 een oproep …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie