Bijdragen aan Saartje Zilverberg

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Saartje Zilverberg

Saartje Zilverberg

Leeuwarden, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 16 jaar

Verhalen

Over Saartje Zilverberg

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Drachten. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Hennie Zilverberg

De baby Hennie Zilverberg wordt door haar bezorgde oma, Hinderika Zilverberg-Mozes, vanuit Amsterdam naar Friesland gehaald en ondergebracht bij twee Friese gezinnen, de familie Vermeulen uit Drachten en de familie Rekker uit Kollumerzwaag. Ze heeft de oorlog overleefd, net als haar vader Jacob Zilverberg. Hennie is de enige overlevende uit die tijd van de 4 Joodse gezinnen uit Drachten. Behalve haar vader en haar tante Geertje en haar man Albert Silverenberg, is haar hele familie vermoord. Hennie woont nu in Californië en heeft 2 zoons.

In 3 artikelen in het historisch tijdschrift van Smelne's Erfskip wordt er melding gemaakt van onder andere de familie Zilverberg uit Drachten. Op www.smelneserfskip.nl zijn alle artikelen te lezen en te bestellen.

Lees meer

Stroffelstiennen voor 15 Joodse Drachtsters

In woord en beeld het verhaal van het leggen van 15 Stroffelstiennen voor Joodse Drachtsters met achtergrondinformatie en de bijdragen van het Drachtster Lyceum. Het project is uitgevoerd door Smelnes Erfskip.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend