Bijdragen aan Harry Jonny Straus

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Harry Jonny Straus

Harry Jonny Straus

Terborg, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 21 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Harry Jonny Straus

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Terborg. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Deze persoon komt voor in een CABR-dossier van het Nationaal Archief. In het CABR bevindt zich een verslag van de arrestatie van deze persoon onder inv. nr. CABR 677

Lees meer

Gezin Asser Straus

Deze personen staan bij elkaar op één adres vermeld, om fouten te voorkomen is er vanaf gezien deze personen expliciet aan elkaar te relateren.

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam.…

Lees meer

Extra informatie mbt de arrestatie van Harry Jonny Straus

Harry Jonny Straus is gearresteerd en ondervraagd door Sicherheitsdienst medewerker en Judensacharbeiter Willy Bühe bij de Sicherheitsdienst in Arnhem op 30 mei 1944. 
Daarna is Harry Jonny Straus binnengebracht bij het Huis van Bewaring in Arnhem, onderdeel van de Strafgevangenis Arnhem.

Harry Jonny Straus is tegelijkertijd gearresteerd met

Louis Levij (Wisch, 18 maart 1896 – Bergen-Belsen, 24 jan…

Lees meer

Adres & bewoners

Adres in maart 1941

A 312, Terborg

Bezoek adrespagina

Familie