Bijdragen aan Roelfien van der Pool

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Roelfien van der Pool

Roelfien van der Pool

Veendam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 43 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Roelfien van der Pool

Roelfien van der Pool was tijdens de oorlog patiënte in het Apeldoornse Bos. Ze is vandaar met de rest van de patiënten en het personeel gedeporteerd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Veendam. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Fientje van der Pool

Roelfien (Fientje) van der Pool was geestelijk gehandicapt. Dagelijks liep ze met haar kar door het dorp Veendam en probeerde dan bij de huizen iets te krijgen dat enige handelswaarde had. Soms vergezelde haar moeder haar. Fientje vierde meerdere keren per jaar haar verjaardag. Met een plak koek op de arm gebonden, zoals dat gebruikelijk was in de Veenkoloniën, ging ze langs de deuren in de hoop i…

Lees meer

Gezin Hiskia Moses van der Pool

Hiskia en Simon van der Pool waren kinderen van Mozes van der Pool en Frauke Mozes. Hiskia was weduwnaar van Hendeltje Nijveen.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Hiskia Moses van der Pool kreeg in ieder geval zes kinderen: Elsien, Frouke, Rebekka, Jacob, de hier vermelde Roelfien en een kind dat de oorlog heeft overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Van dit huishouden is …

Lees meer

Gedeporteerde patiënten Apeldoornsche Bosch

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van personen die op de naoorlogse reconstructielijsten voorkomen, of van wie om een andere reden mag worden aangenomen dat ze op 22 januari 1943 bij de ontruiming van de Joodse psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch als patiënt van (of uit Westerbo…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie