Bijdragen aan Michiel Hildesheim

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Michiel Hildesheim

Michiel Hildesheim

Amsterdam, – Extern kommando Dörnhau,

Bereikte de leeftijd van 32 jaar

Beroep: Ingenieur

Foto’s

Verhalen

Gezin Michiel Hildesheim

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Lees meer

Juliette Hildesheim Winter

Mijn oma, Juliette Hildesheim-Winter (geboren 15 januari 1913, Arnhem) was getrouwd met Michiel Hildesheim (1939) en zij woonden voor de oorlog in Voorburg. Tijdens de oorlog zijn zij samen naar Vught gebracht en in het Philips commando terecht gekomen. Mijn oma heeft de oorlog overleefd. Michiel is gestorven op 1 mei 1945.

Lees meer

Kommando Dörnhau’,

Michiel Hildesheim is in 1939 getrouwd met Juliette Winter, net als hij geboren in 1913. Michiel Hildesheim was ingenieur van beroep. Hij is begin mei 1945 omgekomen in het ‘Extern Kommando Dörnhau’, een werkkamp bij het concentratiekamp Gross-Rosen. De omstandigheden waren daar erbarmelijk. Veel zieken brachten er hun laatste dagen door, wachtend op een genadeschot, dat niet kwam.

 

bron :boek va…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend