Bijdragen aan Herta Aussen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Herta Aussen

Herta Aussen

Wijhe, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 17 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Herta Aussen

Herta Aussen schreef haar naam ook wel als Hertha Aussen.

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Wijhe. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer
Lex

Herta Aussen

Over Herta Aussen wordt op het Deltion College in Zwolle een theatervoorstelling gemaakt "Herta, verder geen nieuws" in april 2013 http://www.deltion.nl/hertha

Lees meer

Herta Aussen

Herta Aussen werd op 24 mei 1926 in Wijhe geboren als tweede dochter van Jakob Aussen en Klara Winter.

Herta Aussen werd op 24 mei 1926 in Wijhe geboren als tweede dochter van Jakob Aussen en Klara Winter. Ze had een oudere zus, Annie, die in 1924 geboren werd.
Het gezin woonde aan het Havenpad 8 in Wijhe. Herta’s vader was smid bij de smederij Jansen-Venneboer.

In haar kinderjaren bezocht Herta de Openbare Lagere School, daarna ging ze naar de Huishoudschool. In de zomer van 1942 stuurden de Duit…

Lees meer

Gezin Jakob Aussen

Jakob Aussen trouwde in 1923 in Duitsland met Klara Winter. Het echtpaar kreeg twee dochters, Anna Sophie en Herta. Het gezin woonde aan het Havenpad 8 in Wijhe. Jakob Aussen werkte bij een smederij. In het begin van de oorlog moest hij naar het werkkamp Lievelde bij Lichtenvoorde. Op 2 oktober 1942 werd hij naar Westerbork overgebracht, vanwaar hij met vrouw en dochters op 14 september 1943 naar …

Lees meer

Herta Aussen

Herta Aussen is opgenomen in de historische Canon van Overijssel. Zie: Ewout van der Horst, Canon van Overijssel. Vijftig vensters op de provinciale geschiedenis (IJsselacademie Kampen, 2014), pag. 184-185.

Lees meer

Herta Aussen

Meer over Herta Aussen en de brief en briefkaarten die zij tussen 15 november 1942 en 14 september 1943 vanuit kamp Westerbork aan haar vriendin Netty schreef, is te vinden in het hoofdstuk ‘Twaalf briefjes en een foto’, geschreven door Ben Prinsen in Westerbork Cahiers 1: Bronnen van herinnering, onder redactie van Dirk Mulder en Ben Prinsen (Hooghalen/Assen 1993) 53-64.

Lees meer

Herta Aussen

Ook in Westerbork Cahiers 3: Verhalen uit kamp Westerbork, onder redactie van Dirk Mulder en Ben Prinsen (Hooghalen/Assen 1995) is in het hoofdstuk ‘M’n zwempak heb ik maar eens extra netjes opgeborgen’ (blz. 25-27) meer te lezen over de briefwisseling tussen Hertha Aussen en haar vriendin Netty.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend